Van harte aanbevolen: De literaire hemel

Home / Nieuws / Van harte aanbevolen: De literaire hemel
Van harte aanbevolen: De literaire hemel

20-2-2024 | Op vrijdagavond 8 maart kun je weer naar De literaire hemel in café De Amer in Amen. Op het programma staan interviews met 

  • Frank Nellen, die zich verdiepte in het Oekraïne onder Sovjetbewind. Zijn indrukwekkende boek De onzichtbaren gaat over mensen die onder de voet gelopen worden door het systeem. De roman kreeg alom lovende recensies, heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024 gewonnen en staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs.
  • Mary Kemperink, die in Anders dan de anderen laat zien hoe er in West-Europa vanaf de negentiende eeuw een beeld ontstond van homoseksualiteit als een bijzondere identiteit: homoseksuele mannen en vrouwen waren ‘anders’ dan ‘gewone’ mensen. Met dit beeld waren allerlei stereotypen en vooroordelen gemoeid. Veel daarvan werken door tot op de dag van vandaag.
  • Kester Freriks, die al heel lang is gefascineerd door leven en werk van Maria Dermoût. Deze schrijfster werd geboren op Java. In 1910 vertrok ze met haar man naar Ambon op de Molukken, waar ze de inspiratie vond voor haar roman De tienduizend dingen (1955). Dit meesterwerk uit de Nederlands-Indische literatuur met internationale klassieke status is opnieuw uitgegeven.

Lees alle informatie en koop een ticket op de website van De Literaire Hemel

Op de foto: Mary Kemperink | © Frank van Driel