8 april: laatste literaire film van dit seizoen: ‘La Chambre des Merveilles’

Home / Nieuws / 8 april: laatste literaire film van dit seizoen: ‘La Chambre des Merveilles’
8 april: laatste literaire film van dit seizoen: ‘La Chambre des Merveilles’

 24-3-2024 | In samenwerking met De Nieuwe Kolk organiseren we ieder jaar een literair filmprogramma. Met een literaire film bedoelen we films die gemaakt zijn op basis van mooie boeken. Al onze deelnemers, maar ook niet-deelnemers kunnen ernaar toe. Op maandag 8 april om 13:30 uur wordt in De Nieuwe Kolk in Assen de laatste literaire film van dit seizoen vertoond, de hartverwarmende film La Chambre des Merveilles. Een kaartje kost 8,50 euro (inclusief consumptie) en is te verkrijgen op de website van DNK en via deze link https://www.dnk.nl/agenda-tickets/bioscoop/la-chambre-des-merveilles.

La Chambre des merveilles is een prachtige film over de liefde van een moeder voor haar zoon. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Julien Sandrel, brengt regisseur Lisa Azuelos een avontuurlijk en hoopvol verhaal dat je onmogelijk onberoerd laat.
De twaalfjarige Louis is voor de ogen van zijn moeder Thelma aangereden door een vrachtwagen. Hij ligt in coma, en volgens de artsen is de kans op herstel nihil. Ze besluiten om het nog vier weken aan te zien, hopend op een medisch wonder. Thelma is ontroostbaar. Wanneer ze vervolgens thuis onder het kussen van haar zoon een klein schrift vindt waarin hij zijn dromen heeft opgeschreven – een bucketlist met bijzondere wensen, zoals het volgen van een voetbalclinic, een tattoo laten zetten, of een druk kruispunt in Tokio oversteken – besluit Thelma om de dromen van Louis te realiseren zodat hij vredig kan sterven. Maar dan komt ze bij de moeilijkste wens: mijn echte vader vinden.