Geslaagde start lustrumjaar

Home / Nieuws / Geslaagde start lustrumjaar

11-10-2015 | Ongeveer 250 mensen waren er zondagmiddag 11 oktober afgekomen op het lustrumfeest van de SLD in de Tamboer in Hoogeveen. Het programma dat ze voorgeschoteld kregen bevatte zowel lering als vermaak.

Voor de pauze stond de relatie werkelijkheid en fictie centraal. Aan de hand van fragmenten uit zijn boeken legde Van Dis uit, hoe hij in zijn romans met de werkelijkheid omging. De feiten kloppen meestal wel, maar hij zet ze wel naar zijn hand, zodat zijn boeken wel steeds als fictie beschouwd moeten worden.
Ellen Deckwitz ging daarna op haar geheel eigen wijze in op de kracht van de poëzie. Je krijgt met woorden grip op je werkelijkheid, zodat je verder kunt. Hoe krachtige woorden kunnen zijn bleek wel, want de toehoorders leken hun adem in te houden, als ze een gedicht van zichzelf of een andere dichter voordroeg.

De middag werd op gevatte wijze aan elkaar gepraat en gezongen door Arno van der Heyden, die na de pauze al zijn organisatorische kwaliteiten moest inzetten om beide open podia, die door onze leden werden ingevuld, te laten uitmonden in een gezamenlijke afsluiting.
Nadat we samen met een glas champagne in de hand een toast uitgebracht hadden op onze mooie club, sloten de Full Minties deze geslaagde middag af. Onder de klanken van jaren ’50 en ’60 hits waagde menig SLD-lid zich nog even op de dansvloer.