Programma Leesclubfeest 24 september

Home / Agenda / Programma Leesclubfeest 24 september
Programma Leesclubfeest 24 september

21-9-2023 | Met Barbara Stok, maakster van beeldromans, en Herman Roozen, striptekenaar des vaderlands, in een hoofdrol, trappen de Literatuurclubs Drenthe komende zondag in bibliotheek Facet in Emmen het leesclubseizoen af.
De middag begint met zes leesclubjes waarin de deelnemers in gesprek gaan over zes mooie boeken: recente literatuur, maar ook klassiekers en zelfs Joost van den Vondel komt die middag aan bod: zijn boek Lucifer in een onlangs verschenen hertaling van Marijke Meijer Drees, die zelf ook aanwezig is.
De rest van de middag staat de beeldroman (graphic novel) centraal. Barbara Stok uit Groningen komt vertellen hoe zij te werk is gegaan bij het maken van haar boek De filosoof, de hond en de bruiloft en over de filosofie van Hipparchia. Striptekenaar des vaderlands, Herman Roozen uit Coevorden, brengt het hele feest in striptekeningen in beeld en presenteert die aan het eind van de middag. Natuurlijk is er muziek: de Dames uit Zuidlaren zingen een a capella repertoire. En natuurlijk besluit de middag met de literaire quiz.
Bekijk hier het volledige programma.