Geen verjaardagsfeest, toch een cadeau!

Home / Nieuws / Geen verjaardagsfeest, toch een cadeau!
Geen verjaardagsfeest, toch een cadeau!

6-9-2020 | Alle ruim 1700 deelnemers van de Stichting Literatuurclubs Drenthe (SLD) krijgen deze week een mooie dichtbundel van het Huus van de Taol!
De SLD bestaat dit najaar 50 jaar. Het plan was om dat het hele komende seizoen op grootse wijze te vieren met literaire evenementen verspreid over heel Drenthe. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten en heeft de SLD de festiviteiten een heel jaar uitgesteld. Het Huus van de Taol wilde toch graag nu alvast zijn verjaardagscadeau geven. ‘Een extra cadeautje past prima in Corona-tijd’ , zegt uitgever Bert Rossing van Het Drentse Boek, de uitgeverij van het Huus van de Taol. Hij overhandigde de boeken op 3 september aan voorzitter Bernard Mencke van de SLD. De deelnemers ontvangen de bundels samen met de leeswijzers die de SLD bij het boekenpakket van komend seizoen heeft laten maken.

Het Drentse Boek is de uitgeverij van streektaalorganisatie Huus van de Taol in Beilen. Ze geven er boeken uit in het Drents, maar ook in het Nederlands, als het onderwerp specifiek met Drenthe van doen heeft. De SLD biedt haar deelnemers al sinds 1970 jaarlijks een pakket van vier boeken aan. Ieder boek gaat vergezeld van een leeswijzer die de deelnemers stimuleert om in hun literatuurclubs over het boek te praten. Er zijn 230 literatuurclubs in Drenthe aangesloten bij de SLD.