13 november | film Van de koele meren des doods

Het was de bedoeling ons filmseizoen (in samenwerking met De Nieuwe Kolk) te starten met Butcher’s Crossing. Het blijkt dat het uitkomen van deze film (opnieuw) is vertraagd: pas vanaf januari is hij in de bioscoop. Daarom hebben we in overleg met DNK ‘onze’ film die voor februari gepland stond naar voren gehaald: Van de koele meren des doods. We hopen dan op 12 februari alsnog Butcher’s Crossing aan te kunnen bieden.

Op maandag 13 november om 13:30 uur draait speciaal voor ons in De Nieuwe Kolk Van de koele meren des doods.
Een kaartje kost €8,50 (inclusief consumptie) en is te verkrijgen op de website van DNK en via deze link: https://www.dnk.nl/agenda-tickets/bioscoop/van-de-koele-meren-des-doods/. Een film van Nouchka van Brakel uit 1982 naar de gelijknamige klassieker uit 1900 van Frederik van Eden. 

Over het boek: Van de koele meren des doods is een psychologische roman, waarin de lezer wordt meegevoerd in de wereld van de hoofdpersoon Hedwig Marga de Fontayne. Hedwig groeit op in een gezin met in totaal vijf kinderen waarvan zij de jongste is. Ze is een godsdienstig meisje dat graag doet wat ze wil en is in staat om zich gemakkelijk aan de omgeving aan te passen. Al op vroege leeftijd blijkt dat Hedwig anders is dan andere kinderen…..
Meer weten over dit boek? Kijk dan eens op de website Literatuurgeschiedenis.org.

Datum

13 nov 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 15:30
QR code