8 november: Literaire hemel in Amen over 3 mooie boeken

Home / Nieuws / 8 november: Literaire hemel in Amen over 3 mooie boeken
8 november: Literaire hemel in Amen over 3 mooie boeken

22-10-2024 | Vrijdag 8 november zitten drie schrijvers bij Annette Timmer en Joep van Ruiten aan tafel in café De Amer voor een gesprek over hun nieuwe boek.

Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, oogst lovende recensies voor ‘De mierenkaravaan’. Haar derde roman gaat over het leven in een groentetuin, waarin alles met elkaar verbonden is: mens, dier en plant. Kiek beheert de tuinderij. Als bij haar een progressieve ziekte wordt vastgesteld krijgt ze te maken met boosheid en chronische rouw. Wat biedt dan troost?

Luc Panhuysen is een van de populairste geschiedschrijvers van Nederland.
In ‘De burgerbaron’ vertelt hij het verhaal van Joan Derk van der Capellen. Deze Overijsselse edelman bracht met zijn pamflet ‘Aan het volk van Nederland’ de Republiek in 1781 in rep en roer en deed de Patriottenstrijd ontbranden. Panhuysen laat zien hoe één man de geschiedenis eigenhandig een democratischere kant op stuurde.

Nico Keuning beschrijft in ‘Groots en onbekommerd’ het rijke, avontuurlijke leven van Belcampo (1902-1990). Belcampo had een grote vrijheidsdrang, die tot uitdrukking komt in fantastische, absurdistische verhalen. De novelle ‘Het grote gebeuren’, die zich afspeelt in Rijssen waar hij is opgegroeid, is het bekendst. Zijn verhaal ‘De surprise’ werd in 2015 verfilmd.

Kijk voor overige informatie en bestel een kaartje op de website van De Literaire Hemel.