Richard Osinga in Stadskanaal en Meppel

Home / Nieuws / Richard Osinga in Stadskanaal en Meppel
Richard Osinga in Stadskanaal en Meppel

18-10-2024 | Het is onze gewoonte om Nederlandse schrijvers uit ons boekenpakket uit te nodigen voor een interview. Daarom komt Richard Osinga, schrijver van het prachtige boek Munt, op zondagmiddag 17 november naar Meppel om daar in gesprek te gaan met boekbespreker Hedwig Udding-Blok.

Maar voor het zover is, treedt Osinga aanstaande zondag 20 oktober vanaf 14:30 uur al op in Stadskanaal, op uitnodiging van het Streekhistorisch Centrum. Voor leeskringen in Groningen, waar ook veel van onze deelnemers toe behoren, is die plek natuurlijk veel handiger dan Meppel.

Praktische informatie over het interview in Stadskanaal:
Het programma begint om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 10,00. Donateurs van het SHC en leden van de leeskringen bij het SHC krijgen korting. Het interview vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal.
Reserveren wordt aanbevolen en kan via 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl.
Klik hier voor meer informatie over het programma.

In Meppel gaat Richard Osinga een paar weken later in dansschool Hulzebos in gesprek met boekbespreker Hedwig Udding-Blok. Zij heeft al op verschillende plekken in Drenthe, Groningen en Overijssel een lezing over Munt gegeven en heeft het boek tot in detail uitgeplozen. Meer dan 1400 deelnemers van de Drentse Literatuurclubs -in Drenthe, Overijssel en Groningen, hebben Munt in oktober besproken en kunnen op 17 november met hun vragen bij de schrijver terecht. Ook kunnen ze Osinga vragen om hun exemplaar van Munt te signeren.
Munt stond zowel op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2023, de Boon Literatuurprijs 2024 én op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2024. Dat schept verwachtingen en die worden meer dan ingelost. Het is een schitterende en originele roman waarin de levens van een Chinese winkeleigenaar, een Congolese gids en een Nederlandse onderzoeker verwikkeld raken met een oude Congolese munt, die zijn eigen plan lijkt te trekken – met verschrikkelijke gevolgen.

Praktische informatie
De inloop is vanaf 14:00 uur waarna het interview, zonder pauze, om 14:30 uur begint en eindigt omstreeks 16:30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de Literatuurclubs Drenthe. De entreeprijs bedraag €10 euro, inclusief koffie/thee. Ook niet-deelnemers zijn van harte welkom. Neem dus gerust introducees mee!

Bestel hier je kaartje

Locatie:
Dansschool Hulzebos
Stationsweg 7
Meppel
Bereikbaar met de trein en met de auto is er voldoende gelegenheid tot parkeren bij het station (ongeveer 5 minuten lopen naar de dansschool) en achter schouwburg Ogterop.