Ervaringen

Om je een indruk te geven wat je in een leesgroep kunt ervaren, hieronder enkele ervaringen van  leden:

Gert Jan Rotmensen is anders gaan lezen

GJ portret 10 02 10Gert Jan Rotmensen, manager bij de rijksoverheid, heeft een druk leven. Naast zijn werk en gezin met drie kinderen houdt hij zich graag bezig met zingen, koken, tuinieren en lezen. Zo'n twintig boeken per jaar. Sinds een jaar zit hij in een mannenleesgroep.

Lees meer...

Willemien van Schaick is ‘enigszins leesverslaafd’

WP 20151007 12 42 26 ProWillemien van Schaick is historicus. Soms heeft ze het heel druk met vrijwilligerswerk, mantelzorg, hardlopen of museumbezoek. Een tijdje later is er weer meer rust in haar leven. Willemien leest veel. "Wel zo'n honderd boeken per jaar, schat ik. Ik maak bewust tijd vrij om te lezen. Iedere dag al gauw een paar uren. Favorieten zijn bijvoorbeeld McEwan, Haasse, Murakami of Zeh. Maar ik hou ook van Scandinavische thrillers en literatuur op het snijvlak van geschiedenis."

Lees meer...

Jan de Vries: lezen is ‘kijken in de ziel’

Jan de Vries was vóór zijn pensioen leraar en rector. Hij is nu nog actief in verschillende besturen, maar heeft verder een rustig bestaan. "Lezen doe ik vooral spontaan, als ik er zin in heb. Een kleine tien boeken per jaar, denk ik. Reve, Giphart en Bomans zijn favorieten, maar ik lees ook wel non-fictie."

Lees meer...

Lieke Schuling-Edel: Lezen is voor mij ‘op visite gaan’

Gewichtsconsulente Lieke Schuling-Edel is sinds een jaar lid van een leesgroep in Roden.

Lieke: "Als ZZP'er heb ik een heel druk leven met gezin, werk, hobby's en oppassen. Ik ben blij met mijn leesgroep, want nu móet ik geregeld tijd vrijmaken om te lezen. Meestal op zondagmiddagen en in de vakanties. Heerlijk!"

Lees meer...